السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الموضوع ده للعرايس الجداد او للبنات الي لسه بيتعلمو الطبخ هنبدء معاهم وحده وحده من الاول
اولا الرز
2 كوب من الارز المصرى
2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
2 و 1/2 كوب ماء ساخن او بارد ما يفرق
مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
الطـــــــــــــــــ ــريقه
1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا
2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه
اما بالنسبه للرز بالشعريه زيه تماما يغسل بس لما نحط الزيت او السمنه علي النار نضع الشعريه اولا لحد ما يصل لونها للون الدهبي الغامق وبعدان نحط الرز عادي زي الرز تاني
انتظرو الجزء التاني هنتعلم فيه اي نوع خضار بالصلصه ان شاء الله
ا